strona główna - Roladki z szynki z ziołowym nadzieniem

Roladki z szynki z ziołowym nadzieniem

wstecz

 

Roladki można z powodzeniem przygotować dzień wcześniej. Idealne przekąska na przyjęcie.


Składniki:
• 6-8 plasterków szynki upieczonej z góralskiej spiżarni
• ok 300 g twarożku
• 2 łyżki majonezu
• pęczek koperku
• pęczek szczypiorku
• pęczek natki pietruszki
• sól i pieprz

Zioła siekamy drobno i mieszamy z serkiem oraz majonezem.

Na folii spożywczej układamy plasterki szynki, tak aby zachodziły na siebie końcówkami.

Na szynce rozsmarowujemy cienką warstwę serka z ziołami.

Zawijamy w rulonik, zamykamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na kilka godzin.

Kroimy na małe kawałki. Przystrajamy świeżymi ziołami.

                                                                        Smacznego ;)                                                                                                                       

 

wstecz